Svartzonker Plastisol Medium 1 liter

Kategori: Betesbyggarkiosken

Taggar: Plastisol, Tillbehör gummibeten, Göra gummibete, Gjuta gummi

Svartzonker Plastisol Medium 1 liter

179,00 kr
Artikelnr.
201600
Lagerstatus:
Finns i lager
Artikelgrupp:
Plastisol & Härdare
Kategori
Betesbyggarkiosken
st

Produktinformation

SZ Plastisol är en helt phftalatfri plastisol som oftast kallas för en ”green plastisol”. Den är klar, klibbfri och den laminerar perfekt samt lyfter fram färg och glitter enormt bra.

Användning:
Börja med att skaka plastisolen noga innan användning. Ett tips är allt lägga i en större mutter eller kula. Tänk även på att det skakas in små luftbubblor i plastisolen så låt dunken/flaskan stå några minuter. Så att luftbubblorna får stiga till ytan. Om du upplever att det är en del luftbubblor kvar i efter uppvärming. Kör då plastisolen några minuter på lägsta effekten i micron.
Använd pyrexkannor och mikrovågsugn för bästa resultat och blanda alltid i färg och glitter i slutprocessen av tillverkningen.

(utom fluo färger som får bäst resultat om de blandas innan värmning)

Så här gör man:
Värm plastisolen på hög väme micron i omgångar så att den inte bränner. Optimal lamineringstemperatur är ca 160 grader. Tänk på att använda skyddsutrustning som värmeskyddande handskar, lämplig andningsmask och välventilerat rum. Se också till att det inte finns någon risk för kontakt med vatten vid uppvärmning.

Hårdhet: Shore A 18 +/- 1