Recept Chokladmousse

Kategori: Betesbyggarkiosken

Taggar: Recept

Recept Chokladmousse

Artikelnr.
2003
Lagerstatus:
Ej lagerförd
Kategori
Betesbyggarkiosken

Produktinformation

Moccamousset med chokladbiscotti

Moccamousset 10-15 port
400 g mörk choklad
8 dl vispgrädde 40%
2 msk starkt kaffe
6 äggulor

Topping
100 gr choklad
50 gr smör

Smält chokladen i mikron eller i en skål i vattenbad. Vispa grädden (ej för hårt). Rör ner en äggula i taget i den varma chokladen. Vänd sedan ner chokladsmeten i den vispade grädden och tillsätt kaffet. Fördela moussen i portionskoppar. Låt moussen stelna i kylen minst en timme.
Smält chokladen och smöret och täck moussen. Kyl och servera.

Chokladbiscotti

Blir många stycken och går att variera i oändlighet med nötter frukt mm

100 g smör, rumsvarmt
3 dl strösocker
3 st ägg
8 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 krm salt
1 tsk kardemummakärnor, hela, lätt stötta
50 gr mandel, skållad och hackad
100 gr mörk choklad hackad
uppvispat ägg till pensling

Sätt ugnen på 200 grader.
Rör rumsvarmt smör och socker tills det är väl blandat. Det går bra i matberedare.
Tillsätt äggen, ett i taget och blanda väl.
Rör samman de torra ingredienserna samt chokladen och mandeln och blanda i till en smidig deg.

Rulla degen till en boll och dela den i fyra delar.
Rulla delarna till rullar som du lägger på bakpappersklädd plåt och plattar ut till rektanglar, ca 2 centimeter tjocka och 5 centimeter breda.
Pensla med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen ca 30 minuter.

Sänk värmen till 125 grader.

Tag ut skorporna och låt svalna 5 minuter innan du skär dem i ca 2 centimeter tjocka bitar tvärsöver.
Lägg dem på ett ugnsgaller och låt torka i eftervärmen i den avstängda ugnen ca 20 minuter.